CEICA - Centrul de Evaluare și Intervenție pentru Copii și Adolescenți - Cluj Napoca

Unul din 5 copii prezinta la un moment dat in viata o problema de sanantate mentala.
Mai putin de 25% din acestia beneficiaza de servicii de sanatate mentala specializata !

Ce facem > Evaluare psihologica online

Orice părinte îşi doreşte să ştie în ce măsură copilul său se dezvoltă la un nivel aşteptat pentru vârsta sa sau să primească un răspuns fundamentat la îngrijorările sale legate de dezvoltarea sau comportamentul copilului său.

Timpul - un factor care împiedică adesea evaluarea psihologica

Decizia de a apela la specialişti este influenţată de factori diverşi, însă, în multe cazuri, ea este împiedicată de timpul limitat pe care părinţii îl au la dispoziţie. O evaluare psihologică reprezintă un proces complex, în care psihologul colectează o serie de date din mai multe surse (părinte, educator / învăţător / profesor, copil) utilizând metode diverse:
  • interviu cu părinţii,
  • completarea unor chestionare şi scale de evaluare,
  • aplicarea unor teste psihologice etc.

Evaluarea psihologica online  - o solutie la îndemână

Centrul de Evaluare şi Intervenţie pentru Copii şi Adolescenţi (CEICA) vă pune la dispoziţie servicii de evaluare psihologică online bazate pe o tehnologie modernă – o platformă care are la bază un sistem computerizat de evaluare psihologică online - vezi Aplicatia de evaluare psihologica online.
 
Astfel, părintele are posibilitatea de a completa mare parte din chestionarele şi scalele de evaluare psihologică cuprinse în evaluare în varianta online – din orice locaţie şi în orice moment al zilei – cu condiţia de a fi conectat la Internet.
 
Se reduce astfel numărul de întâlniri faţă în faţă şi, implicit, timpul necesar parcurgerii unei evaluări complete. Psihologul are acces în timp real la toate informaţiile oferite de părinte prin completarea online a chestionarelor şi/sau scalelor.
 
La finalul evaluării psihologice online părintele primeşte un raport detaliat, în care sunt prezentate:
 
  1. nivelul actual de dezvoltare al copilului pe domenii specifice de dezvoltare
  2. eventualele probleme sau semne de avertizare identificate
  3. concluzii şi recomandări de intervenţie
 
Evaluarea psihologica online este asadar o varianta de consultatie psihologica la indemana pentru parintii si copiii care au nevoie de sfatul si sprijinul unui specialist, dar sunt impiedicati de programul incarcat sau de distanta.