CEICA - Centrul de Evaluare și Intervenție pentru Copii și Adolescenți - Cluj Napoca

Unul din 5 copii prezinta la un moment dat in viata o problema de sanantate mentala.
Mai putin de 25% din acestia beneficiaza de servicii de sanatate mentala specializata !

Ce facem > Evaluare pentru orientare in cariera

 

 

Evaluare pentru orientare în carieră

(12-19 ani)

 

 Alege-ţi o meserie care îţi place cu adevărat şi nu vei mai simţi că munceşti nici măcar o zi din viaţa ta!” (Confucius)

 Consilierea şi orientarea în carieră este o nevoie reală la vârsta adolescenţei, însă prea puţin adresată. Încă din şcoala generală şi liceu, este util ca elevii să se implice activ în explorarea propriilor caracteristici şi a lumii ocupaţiilor, pentru a lua decizii privitoare la traseul lor educaţional în cunoştinţă de cauză şi în acord cu ceea ce li se potriveşte cel mai bine.

Pachetul de servicii „Consiliere în carieră” oferit de CEICA adresează ţintit, prin instrumente validate ştiinţific şi dedicate grupei de vârstă 12-19 ani, consilierea vocaţională  a elevilor. 

 

Ce include evaluarea pentru orientare in cariera

 Pachetul include:

  • Evaluarea computerizată a dimensiunilor relevante pentru orientarea în carieră:

Profil aptitudinal:

- Abilitatea de învăţare

- Abilitatea verbală

- Abilitatea numerică

- Percepţia formei

- Aptitudinea spaţială

- Abilităţi funcţionăreşti

- Rapiditate în reacţie

- Capacitate decizională

Interese

Valori

  •  Interpretarea profilului vocaţionale
  •  Sugestii de dezvoltare profesională (ocupaţii potrivite) 

Cum se realizează evaluarea pentru orientare in cariera

PAS 1. Informaţii preliminare:  În urma solicitării serviciilor de consiliere în carieră, veţi fi contactat de un consilier vocaţional pentru a stabili termenii colaborării.

PAS 2. Evaluarea profilului vocaţional: Evaluarea presupune completarea, de către tânăr a unui set de teste psihologice şi chestionare.

 

Majoritatea instrumentelor de evaluare pot fi completate clasic (creion-hartie), computerizat, in cabinetul evaluatorului, ONLINE - direct de pe internet, sau in format hibrid (unele clasic, altele online) - in functie de preferintele dumneavoastra. Exista insa unele teste de evaluare psihologica a caror realizare necesita o scurta intalnire la sediul CEICA.

           PAS 3. Identificarea ocupaţiilor potrivite pentru client: Presupune mai întâi utilizarea unui soft specializat care compară profilul vocaţional al clientului cu profilul cerut pentru practicarea a 1050 de ocupaţii. Tânărul va primi o listă a ocupaţiilor care i se potrivesc cel mai mult şi va putea studia cerinţele fiecăreia (vizualizând profilele lor ocupaţionale şi generând comparaţii între ocupaţii).  

PAS 4. Raport de evaluare: Profilul vocaţional, sugestiile privitoare la ocupaţii potrivite tânărului, precum şi alte recomandări pentru dezvoltarea educaţională/ profesională, vor fi integrate şi prezentate clientului sub forma unui raport de evaluare. Un model de raport de evaluare puteţi consulta aici: Model Raport Consiliere în Carieră.

Ce presupune din partea adolescentului

Completarea unor chestionare în format computerizat - online/ faţă în faţă/ combinat ~ aproximativ 3 ore – din care 30 minute la sediul nostru Întâlnire faţă în faţă sau online (videochat) pentru prezentarea Raportului ~ aproximativ 45 minuteContactaţi-ne!

Dacă acest serviciu răspunde dorinţelor dumneavoastră, ne puteţi contacta prin:

Telefon: 0756 164 680

E-mail: ceica@cognitrom.ro

Site:  completând formularul de contact pe de site-ul nostru ceica.cognitrom.ro, secţiunea „Contact”

După ce primim solicitarea, veţi fi contactat în cel mai scurt timp de consilierul vocaţional. Împreună veţi decide cele mai potrivite soluţii pentru consilierea în carieră.

Răspundem cu plăcere întrebărilor dumneavoastră, la aceleaşi date de contact. 

Vă aşteptăm!