CEICA - Centrul de Evaluare și Intervenție pentru Copii și Adolescenți - Cluj Napoca

Unul din 5 copii prezinta la un moment dat in viata o problema de sanantate mentala.
Mai putin de 25% din acestia beneficiaza de servicii de sanatate mentala specializata !

Cine suntem ?

In Romania, serviciile psihologice pentru copii si adolescenti se desfasoara cu precadere in cadrul spitalelor de psihiatrie sau sectii de psihiatrie infantila, si mai putin in cadrul unor cabinete de psihologie pentru copii.

Statisticile Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS, 2005) arata ca unul din cinci copii se confrunta cu o problema de sanatate mentala iar mai puţin de 25% din ei beneficiaza de ingrijire adecvata din partea unui psiholog, in cadrul unui cabinet de psihologie pentru copii.
 
Este evidenta nevoia de dezvoltare a unor servicii specializate, atat pentru prevenirea si remedierea problemelor de sanatate mentala, cat si pentru optimizarea functionarii zilnice a copilui si adolescentului.
 
Cei mai mulţi parinti nu stiu unde sa caute ajutor pentru problemele copilului lor sau nu stiu ca exista solutii specializate pentru rezolvarea lor. Ei nu sunt informati ca exista centre speciale prietenoase, de tipul cabinetului de psihologie pentru copii, unde ei si copiii pot primi ajutor specializat in conditii de profesionalism, confort si intimitate.
 
Centrul de evaluare si interventie la copii si adolescenti (CEICA) din Cluj Napoca, infiintat de S.C. COGNITROM S.R.L., este un cabinet de psihologie pentru copii care ofera o astfel de solutie specializata de evaluare, diagnostic si tratament in probleme de sanatate mentala la copii, adolescenti si familiile lor.
 
Cabinetul de psihologie pentru copii din cadrul centrului CEICA lucreaza cu echipe multidisciplinare de psihologi clinicieni, psihoterapeuti atestati in psihologie clinica si psihoterapie cognitiv-comportamentala, psihiatri, logopezi si o retea de colaboratori specialisti in nutritie, neurologie, psihopedagogie.
 
Specialistii cabinetului de psihologie CEICA din Cluj Napoca ofera solutii integrate si fundamentate stiintific atat in problemele de sanatate mentala la copii si adolescenti cat si in optimizarea si dezvoltarea personala a acestora.
 
Beneficiarii serviciilor psihologice pe care le oferim sunt in primul rand copiii, adolescentii si parintii acestora, dar si comunitatea, prin:
 
  • Reducerea problemelor de sanatate mentala
  • Informarea, educarea parintilor in recunoasterea problemelor de sanatate mentala
  • Oferirea unor workshop-uri gratuite psihologilor, educatorilor, profesorilor, medicilor de familie, pediatrilor, psihiatrilor cu teme de interes.

Va asteptam la cabinetul de phisologie pentru copii CEICA din Cluj pentru a beneficia de o echipa experimentata de specialisti si o gama larga de servicii psihologice puse in slujba sanatatii mentale a copiilor si adolescentilor!